BLOG

Around the clock

Modni brend Eloo je od samih početaka poznat po ženstvenim, elegantnim i ekološki održivim kreacijama a ovog puta vam predstavlja zimsku, bezvremensku i vrlo nosivu kolekciju, pod imenom  “Around the clock”  inspiriranu  osamdesetim i devedesetim godinama.

Koristeći isključivo visokokvalitetne prirodne i reciklirane materijale naglašavajući bitnost ekološke osviještenosti kroz modu, u novoj kolekciji dizajnerica Ivana Ravlić po prvi put predstavlja nam i basic majice dostupne u četiri boje : crnoj, ružičastoj, plavoj i maslinastozelenoj, specifično naglašenih ramena, dajući poseban touch tako jednostavnom komadu odjeće.

Lepršava, zavodljiva haljina Delilah zasigurno je jedan od efektnijih odjevnih komada ove kolekcije i dobitna kombinacija za party druženja, a haljine koje ističu ženstvenu figuru i prate liniju tijela, Gigi i Monique baš kao i basic komadi,  napravljene su od ECONYL® tkanine, koja je u potpunosti  izrađena od  prikupljenog otpada iz oceana i odlagališta, kao što su industrijska plastika, ostaci  tkanina iz tvornica za proizvodnju odjeće, odbačene ribarske mreže, vlakna od starih tepiha i sl. Upotrebom ECONYL® tkanine u usporedbi sa standardnom proizvodnjom sintetskih tkanina smanjen je utjecaj na globalno zagrijavanje uzrokovano standardnim tipom proizvodnje za čak 80%. Recikliranje se vrši samo temperaturom i parom, bez upotrebe kemijskih sredstava.

Bluza Valerie, koja nam dolazi u crnoj i bijeloj varijanti, a izrađena je u kombinaciji najfinije Crepe de chine svile i organdi svilene tkanine,  u kombinaciji s hlačama Levon nepogrešiva je modna kombinacija, a oversized sako Rio je must have komad ove sezone.

Budući da su zimske kolekcije nezamislive bez kaputa, Eloo je pripremio tri modela koja odišu duhom osamdesetih, a izrađeni su od najfinijih materijala, pa tako nam model Sheila, dolazi u  najfinijoj alpaki,  model Vindy  u crnoj varijanti kroz igru upotrebe različitih  struktura tkanina, a vuneni kaput Eileen u prekrasnoj senf žutoj boji.

Foto: Šime Eškinja 

Model: Elena Dizdar

MUA & frizura: Danijela Pavlek